Podzimní sklizeň špenátu je za dveřmi

Podzimní sklizeň špenátu je za dveřmi

Špenát sklízíme dvakrát do roka a podzimní sklizeň je právě tady! U našich dodavatelů z Litoměřicka proběhne sklizeň během 4-6 týdnů a na to navazuje zpracování špenátu v našem výrobním závodě v Panenských Břežanech.

Díky rychlému a šetrnému zpracování špenátu sklizeného v době nejlepší zralosti, kdy má nejlepší chuť, barvu, vůni, ale i obsah vitamínů, nutričních a minerálních látek, a jeho následnému zamražení se uchovají původní chuťové, vzhledové a kvalitativní vlastnosti této jedinečné zeleniny.

Špenát je bohatý na živiny, obsahuje mj. kyselinu šťavelovou prospěšnou pro trávicí ústrojí, kyselinu listovou důležitou pro krvetvorbu, značné množství vitamínu K a C a podporuje i detoxikační procesy v těle.

Přinášíme celou špenátovou řadu - s klasickou chutí i ochucený, ve formě protlaku či řezaný, tak aby si v nabídce každý našel svůj oblíbený špenát Znojmia.